PResse
 

Kåre Nymark jr. – trompet

Even Kruse Skatrud – trombone

David Gald - tuba                

Kenneth Ekornes -  trommer


Gumbo har tatt navn etter den berømte matretten fra New Orleans. Gumbo er en betasuppe med mange ingridienser. Slik er også musikken til jazzbandet Gumbo. Her møtes hele New Orleans-tradisjonen i en blanding av god musikk, humor og overraskelser med forankring i et stort mangfold av musikalske stilarter. Tradisjonell jazz, karibisk musikk, gospel,  parademusikk og funk brukes i medlemmenes egne låter og skaper Gumbos spesielle musikalske univers. Form-messig spenner det fra fri kollektiv improvisasjon, via virtuose soloer, til stramme arrangementer og enkle sangbare temaer.  Musikken appelerer både til dansing og sår ettertenksomhet.

Gumbo har holdt over 700 konserter . I tillegg til å være et forrykende liveband, er alle musikerne også ettertraktede pedagoger, som over årene har holdt workshops for over ti tusen unge musikere. Gumbo har i mange år hatt ansvaret for  workshop for unge musikere under Kongsberg Jazzfestival.

Gumbo for liten........ Gumbo for stor........


Hvert år får 640 000 skolebarn oppleve konserter på skolene sine i regi av Rikskonsertene. Artister som D´sound, Maria Solheim, Side brok og Lars Lillo Stenberg kommer på besøk.

Mange bandsamarbeid er startet nettopp for å spille skolekonserter. Resultatene har ofte nådd langt ut forbi gymsalveggene, som for eksempel Trio Mediæval (ECM) som nå distribueres over hele verden.

Gumbo ble startet for fire år siden med intensjonen å presentere musikkarven fra New Orleans på barneskoler. Musikken har blitt spilt og perfeksjonert foran det mest ærlige publikum av alle, norske skolebarn. Tusenvis har sett Gumbo som har spilt mer enn 500 konserter de siste  årene.

Underveis har bandet utviklet ett tett samspill, en solid dose humor og en kommuniserende stil som faller i smak hos publikum i alle aldre.

Klubbpublikum på Kongsberg Jazzfestival, korpsungdom på jazzseminar, 17. Mai pyntede Eidsvoll-borgere har forsynt seg med stor appetitt. Musikere og jazzpublikum i Angola har bedt om oppskriften.


Kåre Nymark jr. - trompet

Kommer fra Langevåg i Sula Kommune på Sunnmøre. Er utdannet ved Jazz-pop-rock-ped. linja ved Norges Musikkhøgskole.  Har vært medlem av Ytre Suløens Jass-ensemble siden 1993 . Spiller også i Funky Butt og Nymark Collective, og var festivalkomponist med sistnevnte på Oslo Jazz-festival 2001. Har foruten i Skandinavia og Europa også turnert i USA, India, Sør-Afrika og Vietnam.

Har sammen med Ytre Suløen eller som freelancer samarbeidet med en rekke musikere og artister som for eksempel Aline White, Earle Hyman , Silje Nergaard, Jan Werner Danielsen, Dr. Michael White, Kristin Asbjørnsen, John Pål Inderberg, Henning Sommero, Oslo Groove Company, Arne Domnerius, Morten Gunnar Larsen og mange flere. I tillegg til å jobbe som studio-musiker i diverse sammenhenger, er Kåre også mye brukt som pedagog, og underviser på seminar og  kurs over hele landet.


Even Kruse Skatrud - Trombone.

Kommer fra Lørenskog. Er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Even har stor og bred erfaring både fra småband og storband. Han har bl. a. spilt med Store Norske, Sandvika Storband, Oslo Groove Company, Dollie Deluxe, Vidar Busk & His True Believers, Christiania Jazzband, Christiania 12, Geir Lysne's Listening Ensemble, Penthouse Playboys, Marinemusikken, Motorpshycho, The Real Thing, Norske Store Ensemble for Jazz, Fabel og Ensemble Denada. Han har også hatt gleden av å medvirke på mange CD-innspillinger.

I tillegg til sitt virke som utøvende musiker komponerer og arrangerer Even mye musikk. Han har også vært kapellmester ved forskjellige anledninger som Telenors Kulturpris og Nordea sitt kulturprogram. I 2001 begynte komposisjonen og arrangeringen å ta en større del av dagen, og i løpet av årene har Even markert seg som en av de fremste unge komponist/ arrangørene for storband, orkester og korps i landet.David Gald - tuba

Kommer fra Stryn. Er utdannet på jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium fra 1989 til 1995 med tuba som hovedistrument. Tok også fag som musikkteknologi , pedagogikk , komposisjon / arrangering  og kammermusikk. Er i dag utøvende jazztubaist med banda Ytre Suløens Jass Ensemble , Funky Butt og Gumbo. Har turnèrt over hele Europa, i India, USA , Canada og Vietnam med disse. Har deltatt på 23 plateinnspillinger, med blant andre Bjørn Alterhaug, Bodega Band , Øyvind ”Elg” Elgnes og Trygve Seim Orchestra.Kenneth Ekornes – trommer

Er fra Sykkylven på Sunnmøre. Etter fire år på musikkonservatoriet i Kristiansand (rytmisk linje) har han arbeidet som frilanser i Oslo. Kenneth har fordypet seg i jazz og folkemusikk og spiller med bl.a. Mari Boine, Ingor Ante Ailu Gaup, Trio de Janeiro , Nymark Collective, og etno-folk bandet Føyk. Han har også jobbet for Ole Paus, Baba Nation og NRK's barnetimen for de minste. Har som hobby å samle slaginstrumenter og dingel-dangel fra alle verdenshjørner. I sitt "lager" på den gamle sjokoladefabrikken i Oslo setter han disse sammen til unike trommeoppsett, skreddersydd til hvert nye prosjekt. Kenneth har også turnert mye for Rikskonsertene , blant annet med didjeridoo artisten Zotora i ur-musikk forestillingen "Draumetid", og med Gumbo.